Koffiedames vertellen de verhalen uit Geldrop door

Zoals jullie weten zijn de Koffiedames dol op verhalen en vertellen die graag door.
Zo waren de Koffiedames in touw voor de Gemeente Geldrop-Mierlo voor een inwonersparticipatie project. Kunst in de openbare ruimte met verhalen van bewoners. Echt iets voor de Koffiedames dus!

In Geldrop worden fietstunnels langs de Dommel aangepakt en met graffiti kunstwerken verfraaid. Verweeft en vermaakt is het thema van Geldrop dat alles te maken heeft met de textielhistorie van Geldrop en zal ook het thema van de kunstwerken zijn. In het kunstwerk komen de quotes en kreten van de bewoners terug. Zo verweven ze de historie van toen met de Geldroppenaren van nu.

Bij de fietstunnels langs de Kleine Dommel stonden de Koffiedames met hun mobiel Koffieloket.
Het was erg warm en de Koffiedames deelden deze keer koele ijskoffie en verfrissend water uit. De bewoners vertelden hun persoonlijke verhalen en de Koffiedames vatten de kern samen op quote kaartjes. De kaartjes vormden samen een prachtige bloemlezing en zijn een inspiratiebron voor de kunstenaars die nu aan de slag kunnen met het eindontwerp voor de tunnels.

Een echte inwonersparticipatie opdracht voor de Koffiedames want harten openen en verhalen ophalen daar zijn ze heel erg goed in!

(Het Eindhovens Dagblad schreef er een artikel over via deze link te lezen)