Koffiedames keren terug op Strijp-S

Revival van bakkie koffie met warme, persoonlijke aandacht

Een herinnering die alle Philips-werknemers van het eerste uur zullen koesteren… Het gerinkel van koppen en lepeltjes en het geurige aroma van verse koffie dat de spoedige opwachting van de koffiedames verried. Wanneer de laatste echte koffiedame verdween van Strijp-S? Wie het weet mag het zeggen. Maar er is goed nieuws: op donderdag 8 juni a.s. beleven de Koffiedames hun terugkeer op Strijp-S. Een lofzang op de tijd van toen en het antwoord op de weer toegenomen behoefte aan gezelligheid en warme, persoonlijke aandacht op de werkplek.

Zoveel melanges, zoveel smaken. Voor de kwaliteit van de met liefde en zorg gezette koffie steken de Koffiedames hun hand in het vuur. Daarbij wordt een knapperig koekje geserveerd én… een goed verhaal.

Opzienbarende onthullingen

Van oudsher waren de koffiedames de best geïnformeerde werknemers van het bedrijf, en dat is niet verwonderlijk. Koffiedrinken en gezellig kouten gaan nu eenmaal hand in hand. Dat zal nooit veranderen, dus bereid u maar voor op gewichtige nieuwtjes, spannende ontwikkelingen en opzienbarende onthullingen. Weetjes van toen? U hoeft maar te kikken. Wist u bijvoorbeeld dat de intrede van de koffieautomaat destijds met argusogen werd gevolgd door de koffiedames, die schamperend spraken van een ‘blikken Mien’.

Koffie met scheutje theater

De koffiekar van weleer heeft plaatsgemaakt voor een mobiele kiosk die halt zal houden op markante plekken op Strijp-S. De Koffiedames vinden interactie belangrijk, wat ook blijkt uit het vraag- en aanbodbord dat tot doel heeft ondernemers en bewoners dichter bij elkaar te brengen.
Als het weer en de sfeer het toelaten, wordt er niet alleen gekeuveld, maar ook gedanst, gezongen en geacteerd. De Koffiedames noemen dat: koffie met een scheutje theater.
De Koffiedames hechten aan duurzaamheid en wederkerigheid. Daarom zullen ze hun boodschapjes bij voorkeur halen bij Strijpse ondernemers.
Dit project is een samenwerking samen met Park-strijp beheer.

Zelf nog nieuwtjes? Vertel het de Koffiedames op nieuws@koffiedames.nl